Bekijk resultaten (177)

KIN Pumpcontrol

De Pumpcontrol is een hoogwaardig schakelapparaat die de besturing en bewaking van de pompmotor verzorgt, en vervangt conventionele hydrofoorbesturingen met drukvat en drukschakelaar.

Het apparaat is volledig corrosievrij, opgebouwd uit hoogwaardig kunststof (glasvezel versterkte Polypropylene) en voorzien van ingebouwde terugslagklep met RVS zitting, evenals een drukcompensatie membraan in NBR rubber.

De manometer is uitgevoerd met een messing buisveer en een plexiglas kijkvenster.

Eenvoudige montage

Bij centrifugaalpompen direct op de persuitgang van de pomp

Alle montage schroeven zijn in roestvast staal


Functionering

De elektronische besturing “pump-control” regelt het automatisch opstarten en afslaan van de waterpomp bij het openen of dichten van de kraan of klep/ventiel van de installatie.

Wanneer de waterpomp start blijft deze lopen zolang een kraan open staat in het systeem. De pomp geeft dan een constante stroom en druk in het systeem.

Voor deze functie heeft de “pump-control” een gepatenteerde speciale sensor. Deze sensor heeft als taak de pomp te laten draaien bij een minimum verbruik van 0,8 liter per minuut.

Ook leverbaar als regelbare pump-control, hierbij is de startdruk instelbaar tussen 1,5 en 2,2 bar en de maximale stroom 8 amp.

Technische kenmerken  
Voeding 220/240V.
Maximale stroom 6 amp.
Frequentie 50/60Hz.
Beschermingsklasse IP 54.
Max. water temp. 60° C.
Max. debiet 10.000 liter/uur.
Start druk:
Standaard 1,5 bar.
Regelbaar 1,5 – 2 bar.
Maximale druk 10 bar.

Ingebouwde droogloopbeveiliging. 
Bel voor advies
op maat naar

+ 31 (0)161 244 250
Of laat ons met u
contact opnemen

Extra informatie